• Header_4
  • Header_5
  • Header_6
  • Header_7
  • Header_8
  • Header_9

Ons Bier

Ons assortiment bestaat uit een aantal zeer verschillende biersoorten, allen met de meeste zorg en de beste grondstoffen gemaakt in onze brouwerij in Hoogeveen. Onze moutsoorten zijn van biologisch geteelde granen gemaakt. Ook hop wordt voor een deel door ons zelf geteeld en voor ons, door de Naoberhoeve in het naburige Echten. Niet alle biersoorten zijn het hele jaar verkrijgbaar; sommigen slechts heel beperkt.

NIEUW: Rurik etiket thumb    

frisser etiket thumb   sesjun hobblont etiket thumb   humber etiket thumb  

hobblonder etiket 2 thumb   eridaan etiket thumb   Drenthenier etiket thumb 

wadder etiket thumb   jopper etiket thumb  wacholder etiket thumb

lieveling etiket thumb sunt steffen etiket thumb  Jopper brett hout etiket thumb

Verzamelaars van etiketten: Klik Hier

Bier en Spijs combineren?: Klik Hier

Ons Bierglas en T-shirt zijn nog beperkt verkrijgbaar!

Zwaar en donker is onze Russian Imperial Stout, vernoemd naar de Viking hoofdman die de grondlegger zou worden van het oude Russische Tsarenrijk.

Rørik is een bier om voorzichtig te degusteren, hij zal zeer wel bevallen!

 

Wil je onze traditionele Jopper proeven zoals hij waarschijnlijk in 1795 ook gesmaakt zal hebben? 

We lieten een beperkte hoeveelheid ruim een jaar gisten en rijpen op een eikenhouten vat en lieten hem daarbij een aanvullende brettanomyces vergisting ondergaan. Hierdoor heeft hij een fris, ietwat zurige, maar heel complexe smaak en geur gekregen, die mooi ondersteund wordt door de warme tonen van het eikenhout.

In België zouden ze dit een degustatie bier noemen, om rustig nippend van te genieten.

Drenthenier, héérlijk streekbier.

Volmoutig bruin bier van 4,6 % met een heerlijke citrus-hoppigheid: het beste van twee werelden: Fris én moutig!

 

Ontwikkeld, gebrouwen en gebotteld in Hoogeveen, zoals al ons bier, maar het werd hoog tijd om het eens te vermelden.

 

Session-versie van het prijswinnende HobBlonder: extra licht, slechts 3,5 % alcohol en heerlijk fris!

sesjun hobblont etiket

 

 

Dit donkere verwarmende bier heeft een milde kruidigheid meegekregen van zoethout en jeneverbes, die in Drenthe vanouds Heidewachter of Wacholder werd genoemd (in Duitsland is dit nog steeds de officiële benaming van de jeneverbesstruik).

wacholder etiket

 

Een heerlijk verfrissende sensatie: frisser dan fris!

Frisser is alcoholarm, met slechts 0,5 % alcohol is dit bier een dorstlesser die om doordrinken vraagt. 

frisser etiket 2

Dit bier is fris gehopt met kruidige traditionele hop, en lokaal geteelde fris geurende citrushop. Een fijne bijkomstigheid is dat dit bier weinig calorieën heeft: slechts 15,5 Kcal per 100 milliliter!

 

Over de termen alcoholvrij en alcoholarm vindt u hier meer informatie.

 

Review van een klant:

Bier en alcohol. Voor de één kan het niet zonder elkaar, voor de ander gaat het om het totaal, de beleving, geur en smaak, en hoeft lekker niet te betekenen: veel alcohol. Insiders kennen van de Jonge Beer al het scharbier, laagalcoholisch 17e eeuws bier, dat in en voor kleine kring werd gemaakt. Inmiddels heeft de Jonge Beer eenvolwassen biervariant daarvan, met slechts 0,5 procent alcohol en een dikke tien als het gaat om het drinkplezier.

De Frisser voelt zoals ie heet: heerlijk fris bier, met een duidelijke hoppige bitterheid, maar wat lager dan we van de Jonge Beer kennen. En daardoor makkelijker toegankelijk voor wie nog niet zoveel gewend is. Hij schuimt mooi, maar niet overdadig. De mouten geven zowel in smaak als in geur genoeg te beleven. Het bier is er diep rood van geworden. Dat oogt geweldig. Geen slap maltje met een smaak waarin je niks van echt bier terugvindt. Gewoon een volwassen variant waarvan je voor je het doorhebt een tekst op papier hebt en je je afvraagt: hoe kan het dat het glas nu al leeg is? Tijd voor een volgend glas. En dat kan dus, ook als je om wat voor reden vanavond niet teveel moet drinken. Proost. Een tevreden klant.