• Header_4
  • Header_5
  • Header_6
  • Header_7
  • Header_8
  • Header_9

Zaterdag 25 januari 2020 werd het boek "De Bierbrouwers van Hoogeveen" in een geheel nieuwe en uitgebreide versie gepresenteerd bij boekhandel The Readshop !Pet in Hoogeveen.

boekoverhandiging burgemeester

 

presentatie groep 1

presentatie Ronald

Na een ontvangst in de lezingruimte met een glas bier, deed Ronald Pool, voorzitter van D.A.B. de Wortketel een inleiding over bier brouwen van vroeger en nu. Daarna werd er een filmpje vertoond van een historisch bierbrouwexperiment van de schrijver uit 2013.

presentatie Jan jopen

Hierna was het aan Jan de Vries, brouwer en schijver van de biergeschiedenis van Hoogeveen om een korte presentatie te doen, waarin duidelijk werd hoe hij tot bierhistorisch onderzoek, en uiteindelijk tot de uitgave van dit boek is gekomen.

presentatie groep 2

boekoverhandiging burgemeester Jan

Tot slot overhandigde Jan het officiële eerste exemplaar aan burgemeester Lohuis, die aansluitend nog een dankwoord aan de schrijver richtte.

Afsluitend kon iedereen nog genieten van één van de speciaalbieren van de brouwerij, en kon men een exemplaar van het bier boek laten signeren door de schrijver.

Het was een aangename bijeenkomst, die in dit jubileumjaar van de brouwerij nog door diverse activiteiten gevolgd zal gaan worden. De eerstvolgende is voor de historisch geinteresseerde zeker de moeite waard: op dinsdag 18 februari is er in de bibliotheek van Hoogeveen een Historische Bierlezing bij te wonen met nog veel meer informatie over de rijke biergeschiedenis.