• header_1.jpg
  • header_2.jpg
  • header_3.jpg
25 jan 2020
03:00PM -
Presentatie 3e druk biergeschiedenis
18 feb 2020
07:30PM -
Lezing Biergeschiedenis
13 mrt 2020
06:00PM -
Bier Diner
18 apr 2020
08:00PM -
Pubkwis
23 mei 2020
02:00PM - 05:00PM
Open Brouwerij Dag

1e lustrum activiteiten

Nieuws

Hier vindt u biernieuws van Jonge Beer gesorteerd op tijd.

biersoorten jonge beer

De oogst van een jaar brouwen!

Tijdens ons 5 jarig jubileum wordt de Open Brouwerij Dag gehouden op zaterdag 23 mei 2020.

We hebben The Assassenachs bereid gevonden om voor de live muziek te zorgen, en daar zijn we heel blij mee!

assassenachs logo web

Naast de vele speciaalbieren van Jonge Beer Brouwerij, kunt u uitleg bij de ketels krijgen van het brouwproces en tussentijds genieten van de prachtige muziek van de Schots-Nederlandse band die nu eens sfeervolle, dan weer opzwepende Keltische folk ten gehore legt.

assassenachs foto web

We zien u graag op 23 mei tussen 14.00 en 17.00 uur.

 

Op vrijdagavond 13 maart 2020 kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen bier-diner, op locatie live gekookt door Roel Kuper. Alle gangen zijn bereid met ons bier en worden tevens door een bijpassend Jonge Beer biertje begeleid.

In verband met de voorbereidingen en de beperkte ruimte moet u wel vantevoren opgegeven als u wilt komen en met hoeveel personen. 

Per persoon zijn de kosten € 30,00. U krijgt hiervoor een drie-gangen maaltijd begeleid door drie speciaalbieren. Hebt u een grote dorst, dan kunt u natuurlijk ook bijbestellen.

Inschrijfformulier Bier Diner

 

Op zaterdagavond 18 april 2020 organiseren wij een leuke Pukwis. Teams van maximaal 5 personen van 18 jaar of ouder kunnen zich inschrijven via het onderstaand inschrijfformulier.

Er wordt gestreden in verschillende categorieën, het advies is dan ook om een zo gevarieerd mogelijk team samen te stellen.

We hebben een pubkwismaster met ervaring op de landelijke radio en tv weten te strikken om er een mooie avond van te maken. De winnaars verdienen eeuwige roem, en per persoon een heerlijk bierpakket.

Inschrijfkosten zijn 15 euro per team, waarvoor wij voor de eerste 5 biertjes per team zorgen.

Schrijf je wel op tijd in, want vol is vol!

Inschrijfformulier Pubkwis

 

 

Onze brouwerij werd ingeschreven in de zomer van 2014, het eerste bier dat we leverden moest op een grondige verbouwing en voorbereiding wachten, zodat we de start van onze brouwerij rekenen vanaf het voorjaar van 2015. Ons eerste lustrum vieren we dan ook in 2020.

Vanaf januari kunt u de nodige extra activiteiten van ons verwachten, u kunt ze vinden in de agenda en op de speciale pagina's.

Zondag 22 december 2019 hadden we weer een prachtig Winterbierfestival in Hoogeveen. Voor de 5e keer was ons bier er verkrijgbaar. En dat werd goed geproefd. We danken dan ook graag alle gasten die ons, en de andere brouwers, met een bezoek hebben vereerd. Het was weer beregezellig!

winterbierfestival 2019 web

We dachten genoeg bier mee te hebben, maar moesten toch nog even naar de brouwerij terug om meer te halen. Dat was natuurlijk voor ons makkelijk, op slechts 500 meter van het festivalterrein.

Voor de bob hadden we Frisser  mee, en voor tussendoor een Humber of HobBlonder, maar voor de echte winterbierliefhebber hadden we 5 winterbieren op de tap:

 

Kijk ook eens bij RTV Drenthe's programma Op Tjak voor een reportage hierover.

Ook in 2019 doen we weer mee aan de Week van het Nederlandse Bier.

Speciaal bier
We zullen op zaterdagmiddag 25 mei ons bier van de tap en fles schenken en we hebben ook weer speciaal bier gebrouwen dat niet in de winkel te koop is, een proeverij is dus een extra speciale beleving!

Live muziek
We zijn blij te kunnen melden dat de band Heathland bij ons live muziek komt maken. Kom dus langs en geniet!

De Open Brouwerij Dag wordt gehouden op zaterdag 25 mei 2019 van 14.00 - 17.00 uur. 

open brouwerijdag 02 06 2018 

Een impressie van de druk bezochte open brouwerijdag van 2018.

 

open brouwerijdag 02 06 2018 2

Natuurlijk kunt u ook in gesprek met de brouwer.

 

Elke laatste zondag van de maanden april tot en met augustus staan we in 2019 op de streekmarkt van de Luie Tuinman in Gijsselte bij Ruinen. Natuurlijk hebben we dan ook bier bij ons!

De Luie Tuinman Gijsselte Ruinen

Ook dit jaar was het weer een geslaagd Kerst- en Winterbierenfestival in Hoogeveen. De miezerende regen was geen belemmering voor de vele bezoekers en ook de sfeer was weer geweldig.

kraam winterbierfestival 20181223 web

Onze kraam zag er weer kerstig uit. De foto is voor aanvang genomen, anders zou er niets meer van te zien zijn door de drukte. De bierpomp en de diverse tappen hadden het weer druk; de gasten lieten het zich goed smaken.

winterbierfestival 20181223 153338 web

Er kon weer royaal genoten worden van de vele winterbieren (ook al groeit het aandeel niet-winterbieren wel sterk).

 

We hebben enkele cadeauverpakkingen samengesteld om u een handje te helpen met het maken van een leuk en lekker bierpresentje.

U kunt kiezen uit de onderstaande suggesties. Via ons contactformulier of via onze facebookpagina kunt u een bestelling plaatsen en kunnen we een afspraak maken om het af te halen.

cadeauverpakkingen 2018

Cadeausuggestie:

  1. 3-pack: HobBlonder, Sunt Steffen, Lieveling, samen voor € 11,00
  2. 4-pack (tray): HobBlonder, Humber, Sunt Steffen, Lieveling, samen voor 13,75
  3. 4-pack (bottle in a bag, koeltasje): HobBlonder, Humber, Wadder, Jopper, samen voor 12,50
  4. 6-pack (tray): HobBlonder, Humber, Sunt Steffen, Lieveling, Wadder, Jopper, samen voor 19,75

Neem voor andere wensen gerust contact met ons op!

Het augustusbier in de collab-tour van Bird Brewery is de collaboration met ons en heeft geresulteerd in: Drenthen, een amberkleurig brown ale met behalve gerst ook haver, en verrassend frisse hopgeuren.

Met dit kakelvers en kiplekkere zomers bruin bier vergeet je de zinderende hitte van de zomer van 2018 nooit weer!

 

Bier met minder alcohol wordt tegenwoordig steeds vaker gevraagd. Ook alcoholarm en alcholvrij bier krijgt steeds meer aandacht.

Maar wat is het verschil tussen alcoholarm en alcholvrij?

En wat zegt de Nederlandse Warenwet (artikel 7A t/m D) hierover?

Kort gezegd mag in Nederland gebrouwen alcoholvrij bier niet meer dan 0,1 % alcohol bevatten en alcoholarm bier niet meer dan 1,2 % (tot 1 juli 2007 was dat nog 0,5 %).

Het vreemde is dat frisdrank volgens hetzelfde warenwetbesluit maximaal 0,5 % alcohol mag bevatten en dan nog steeds frisdrank genoemd wordt, waarvan de consument uit gaat dat het alcoholvrij is!

 

Ook vreemd is de Europese harmonisatie van het alcoholvrije bier.

Bier dat in een Europees land als alcholvrij gebrouwen is, mag in een ander Europees land ook als alcholvrij verkocht worden, ook al heeft de term "alcoholvrij" in dat andere Europese land een andere inhoud! Zie hierover ook het artikel op de website van het Kennisinstituut Bier.

  • In Nederland gebrouwen alcoholvrij bier mag 0,1 % alcohol bevatten. 
  • In België, Finland, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden geldt: 0.5 %
  • In Spanje: 1%
  • In Italië en Frankrijk: 1.2%

Dit heeft tot gevolg dat ons Frisser van 0,5 %, alcoholarm heet en dat een bier dat bijvoorbeeld uit Duitsland is geïmporteerd hier verkocht mag worden als alcoholvrij terwijl het mogelijk net zoveel alcohol bevat als ons Frisser. En ook net zoveel als sinaasappelsap of cola bevatten kan. Sterker nog: een serveza vanuit Spanje kan 1 % bevatten en toch in Nederland verkocht worden als alcoholvrij!

Hoe gek kan een Europees harmonisatiemodel zijn!

Voor de consument lijkt het ons meer helderheid te verschaffen als we, óf in Europees verband 1 heldere grens trekken die in alle landen gelijk is, óf dat we gaan eisen dat geïmporteerd bier gewoon aan de wetgeving moet voldoen van het importerende land.

 

 

Het streekmagazine voor Oost Nederland, Naober, heeft een "Preuverieje" van blonde streekbieren georganiseerd. Ons HobBlonder werd de winnaar met als algemeen oordeel: "Soepel, met een goed bouquet". Hier proosten we graag op! Er volgde een fraai interview dat na te lezen is in het juni-nummer 2017 van Naober.

hobblonder in glas

Als tweede eindigde Royal Rha van Bronckhorster, en als derde Blonde Spetter van Maraakels.

We danken de juryleden Peter Klosse, Nel Schellekens, Harald Droste, en Michiel Bussink voor hun goede smaak!

Na de vermelding op de Noordelijke Bierkaart eerder dit jaar is dit een extra bevestiging voor ons mooie HobBlonder.

 

We kunnen nu ook een fraai bedrukt T-shirt aanbieden met ons beertje-logo. Het shirt is van goede eco kwaliteit en heeft een mooie achtergrondkleur.

t shirt jonge beer

Het shirt is verkrijgbaar voor 15 euro per stuk.

U kunt uw shirt bemachtigen door op een Kijkje in de Brouwerij-dag langs te komen of via de mail een afspraak te maken.

Verkrijgbare maten: L, XL, XXL.

 

 

Uniek is onze nieuwste creatie in samenwerking met De Hutte-Cosmetics: een badbruisbal met de geur van ons HobBlonder bier!

bierbadbal jonge beer

Ben Hut van De Hutte wist de hoppige geur van dit bier te vangen in een bijzonder geniet product dat zijn gelijke in de wereld niet kent.

Dit was voor de Telegraaf, RTV Drenthe en Hart van Nederland aanleiding hier aandacht aan te besteden.

bruisbal in bad HartvNl 22 05 2017

Op 22 mei 2017 werden door SBS6 Hart van Nederland opnamen gemaakt in de brouwerij, waarbij Ben een demonstratie badderen in bierlucht gaf.

 

De bierbal voor in bad is verkrijgbaar voor 5 euro per stuk.

U kunt een bal aanschaffen tijdens een opening van de brouwerij, kijk hiervoor in de activiteiten agenda. Ook is de bier-bad-bal te verkrijgen bij Van Zeep.nl in Someren, en bij Slijterij Bij Marcel in Hoogeveen, en uiteraard bij De Hutte-Cosmetics in Zuidwolde. U zult de Hutte op menige braderie en zomermarkt kunnen ontmoeten! 

Hieronder een uitzending van RTV Drenthe over de badbal:

 

 

 

Misset Horeca heeft een Noordelijke Bierkaart samengesteld.

Op deze kaart staan de 8 'beste' bieren uit de 3 Noordelijke provincies, dit beoordeeld door een deskundige jury uit een aanbod van 33 bieren.

Onze HobBlonder prijkt ook op deze fraaie lijst met als opmerking van de jury: ‘Verrassend’, zorgt voor ‘Zoetigheid in de neus’ en heeft een zeer ‘Gebalanceerde afdronk.’ Intussen werd ons HobBlonder ook als eerste beoordeeld in een blindproeverij voor het magazine Naober. Zie hiervoor de speciale pagina.

Kijk, daar zijn we blij mee!

 

We hebben weer een nieuw bierglas met ons eigen beertje erop!

bierglas met logoWe hebben weer gekozen voor een mooi glas op voet met een inhoudsmaat waar een flesje net in kan, als je er geen royale schuimkraag op schenkt tenminste.

De afbeelding laat een zojuist leeggeschonken fles HobBlont zien.

Liefhebbers kunnen het glas aanschaffen voor 3 euro. Tijdens een opening van de brouwerij (zie de agenda) is het glas af te halen.

Of vraag de slijter ernaar.

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier organiseren we in samenwerking met Delicious Catering een bierproeverij met het thema "Dat smaakt naar Bier".

Volgens de zes bier-hoofdcategorieën zullen er zes verschillende bieren van Jonge Beer Brouwerij onder begeleiding worden geproefd. Bij elk geproefd bier wordt een bijpassend hapje van Delicious Catering geserveerd.

Wanneer: Vrijdagavond 12 mei 2017, aanvang 20.00 uur.

Kosten: 22,50 euro (contant afrekenen, er is geen pin aanwezig!)

Aanmelden kan via het Formulier. Dit is wel noodzakelijk. Er is maximaal ruimte voor dertig deelnemers.

 

 

Dat er een Craft Bier Revolutie gaande is, zal iedereen intussen wel weten. 24 januari 2017 organiseerde Onafhankelijke Craft Brouwers Nederland een conferentie voor de zelfstandige Craft bierbrouwers.

In onderstaande filmpje een impressie van deze heuglijke dag. 

 

 

Er is inmiddels ook een boek verschenen van de hand van Edo Dijksterhuis en Jan Willem Kaldenbach met de titel "De Bierrevolutie". Op bladzijde 109 wordt onze brouwerij en ook behandeld.

 

Voor de liefhebber:

Hieronder een filmpje uit 2014 van een Rotterdamse managementstudie over diezelfde bierrevolutie en hoe het, mede dankzij consumentenverzet, mogelijk is dat zulke kleine zelfstandigen het succesvol kunnen opnemen tegen enkele grote multinationals. Hij noemt het niet, maar denk aan de DIY (do it yourself) beweging en de Punk-ondernemers.

 

 

Op de zaterdag voor Valentijndag, 11-02-2017, openden we de deuren van de brouwerij voor een extra Kijkje in de Brouwerij.

Het was een leuke, druk bezochte middag waar werd genoten vanlieveling valentijn ons nieuwe HobBlonder en ons verwarmende heidehoning quadrupel Lieveling , en wat verder in een proeverij voorbij kon komen.

Wat te denken van Broen, ons op eikenhouten vat gelagerde Vlaams Bruin, of Amsterdams Helder, het voor RTL5 geproduceerde Galileo-bier volgens recept van brouwer Jan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Na een drukke aanloopperiode volgde op zondag 18 december het 7e Noordelijke Kerst- en Winterbierenfestival in de open lucht op de Hoofdstraat-Noord van Hoogeveen.

 

We stonden er met onze lichte HobBlont op fles, onze Humber, Sunt Steffen en Lieveling op tap. Het was er, zoals altijd, gezellig en druk. We kijken nu alweer uit naar de volgende editie! Voor je het weet is het immers alweer 2017.

 

Even voor aanvang van het festival, daarna was er geen ruimte meer om een foto te maken

 

Wat we dan gaan doen in 2017?

Allereerst onze voorraad op peil brengen. En in januari ons eerste nieuweling van het jaar presenteren: HobBlonder, eigenzinnig als al ons bier, nu met dryhopping op zijn Hoogeveens.  Een heerlijk geurend blond-bitter van 6,2 %. U zult er nog van horen. Iets later zal ons eerste bier komen die op eikenhouten fust traditioneel is gelagerd. Bijzonder maar ook uitgebalanceerd.

We wensen iedereen gezonde en smakelijke feestdagen toe en eenzelfde voor de toekomst!

 

Leveringsvoorwaarden

Etikettenservice

Etikettenverzamelaars kunnen contact opnemen via het contactformulier van Arjen Komdeur .

Aanvragen op andere wijze worden niet in behandeling genomen!