• header_1.jpg
  • header_2.jpg
  • header_3.jpg

Tijdens een historische stadswandeling door het centrum van Hoogeveen op 13 september 2013 mocht een verhaal worden verteld over drank en drinken door de eeuwen heen. Daarbij kwamen behalve bier ook jenever, brandewijn en likeur, maar ook koffie, thee en limonade aan bod. Niet alleen de bierbrouwers werden benoemd, maar ook de jeneverstokers en likeurbereider, evenals de koffiebranderij van Pet en de limonadefabriek van Harkema in Noordscheschut.

De kwaliteit van het drinkwater, en dat van het bier werd benoemd. Op het Hoogeveen was dat natuurlijk dik in orde, maar landelijk schortte het daar nogal eens aan. Tappers die zout in het bier gooiden, brouwers die koeiepoten mee lieten koken in de wort of koeiedrek aan het water toevoegden om de kwaliteit van het brouwwater te verbeteren (!) kwamen aan de orde. Niet op Hoogeveen natuurlijk: in de bedoelde periode werd het bier van Hoogeveen in de boeken positief beoordeeld.

Een aangename avond werd afgesloten met een aangename slok bij een van de oudste kroegen in het oudste pand van Hoogeveen: het Olde Schippershuus.

Leveringsvoorwaarden

Etikettenservice

Etikettenverzamelaars kunnen contact opnemen via het contactformulier van Arjen Komdeur .

Aanvragen op andere wijze worden niet in behandeling genomen!