• Header_4
  • Header_5
  • Header_6
  • Header_7
  • Header_8
  • Header_9

Ons bier laat zich natuurlijk ook goed combineren met hapjes en bij de maaltijd. Er zijn geen wetten en regels hiervoor, want net zoals met het bier geldt hier: zoveel mensen, zoveel smaken. En over smaak valt niet te twisten.

Hieronder volgen toch enkele tips om ons bier te combineren met de maaltijd of met borrelhapjes. Speciaalbier combineert heel goed met kaas, omdat het bier niet gauw ondersneeuwt bij een overdaad aan tegensmaakjes, hierom zijn kazen royaal vertegenwoordigt.

  • HobBlonder en Sesjun HobBlont: asperges, meloenbolletje met ham eromheen, overjarige Beemsterkaas, blauwe kaas, maar ook brie, camenbert of oude Edammer
  • Eridaan: White Cheddar, Cashel of Shropshire Blue
  • Weyte: fenegriekkaas, friese kruidnagelkaas, geitenkaas, ei-rolletje met kruidenboter, stokbrood met mozzarella, kerstomaatje en basilicum
  • Humber: geroosterd varken, droge worst, oude of fenegriek schapenkaas, Port-salut
  • Jopper: stilton, gorgonzola of Roquefort
  • Wadder: Chocolade truffels, koster worst, of friese/groningse droge worst met kruidnagel, oesters, schapenkaas met fenegriek, stilton of zachte gorgonzola, (turf-)gerookte kaas, friese kruidnagelkaas
  • Lieveling: Beemster extra oude kaas, Emmenthaler
  • Sunt Steffen: (verse) Geitenkaas, zachte blauwschimmelkaas

Probeer vooral zelf eens wat uit, en mocht je een combinatie weten waarvan je denkt dat die hier niet mag ontbreken: mail ons!