• Header_4
  • Header_5
  • Header_6
  • Header_7
  • Header_8
  • Header_9

Bierproeverij Thuis

Door de Corona virus is in korte tijd de hele wereld veranderd, tenminste voor de meesten van ons.

Naast veel ellende onstaan er ook mooie initiatieven en worden velen heel creatief.

Ook wij hebben, nu de horeca dicht is en ook bij ons geen proeverijen kunnen worden georganiseerd, hier een alternatief voor bedacht. Eén waarmee u tevens de lokale slijterij kunt steunen, want ook die heeft het nu extra moeilijk.

Kijk onderaan dit bericht, hoe u onze lokale horeca kunt steunen!

 

Jonge Beer Bierproefbox

Onder deze noemer kunt u, alleen bij onze plaatselijke slijters een doos kopen met een bierproeverij voor maximaal 4 personen. De doos bevat 2 x 5 van onze biersoorten en 3 borrelhapjes, begeleidt met een flyer met uitleg, borrel- en drink-tips. Natuurlijk kunt u de proeverij ook met minder personen doen, u hebt dan meer te drinken. Ook kunt u een deel aan iemand anders schenken die er thuis, op afstand van geniet. Als u via Skype of iets dergelijks contact hebt, krijgt de proeverij toch iets meer feestelijks!

De doos is beperkt verkrijgbaar, dus misschien is reserveren een goed idee. Dit kan bij de brouwerij, maar beter is de lokale slijter te sponsoren.

Hij is verkrijgbaar bij: Slijterij Bij Marcel

 bierproeverij box web 20200423

Wilt u elders in het land een bierdoos bestellen? We kunnen via PostNl bij u thuis leveren! Zie hiervoor onze Webshop.

 

Steun de lokale horeca

Doe mee met de online Benefiet Quiz georganiseerd door De Andere Quiz, de opbrengst kun je geheel doneren aan een lokale pub / café. Kijk voor meer informatie op de website van  De Andere Quiz!

Ook leuk om de bierproeverij te combineren met de pubquiz, wordt het toch nog een feestelijk weekend!

 

 

Ook in 2018 doen we weer mee aan de Week van het Nederlandse Bier.

Historisch bier

We zullen op zaterdagmiddag 2 juni 2018 ons bier van de tap schenken en hebben ook enkele speciale bieren gebrouwen die niet in de winkel te koop zijn, een proeverij is dus een extra speciale beleving!

We hebben bijvoorbeel speciaal voor de gelegenheid twee historische Nederlandse bierstijlen nagebrouwen naar originele recepten uit de Gouden Eeuw. Beide soorten zijn heel bijzonder en op 2 juni van de tap te proeven. Deze gekruide bieren uit 1660 en 1687 zijn eenmalig verkrijgbaar. In historische documenten uit het jaar 1807 valt te lezen dat vergelijkbare bieren toen nog in Hoogeveen gebrouwen werden.

Live muziek

Ook speciaal voor deze dag hebben we de band Moorland weten te strikken om bij ons muziek te komen maken. Hier zijn we heel blij mee! Voor een voorproefje kunt u het filmpje aanklikken..

 

 

De Open Brouwerijdag wordt gehouden op:

Zaterdagmiddag 2 juni 2018 van 14.00 tot 17.00 uur

 

Ook dit jaar waren we weer aanwezig op een gezellig druk festival in de open lucht in het centrum van Hoogeveen.

8e noordelijk kerst en winterbieren festival 17 12 2017

foto: De Hoogevener

We hadden diverse bieren mee, waaronder ons Sunt Steffen, Lieveling en special van het jaar: een Rokende Jopper van de pomp!

Volgend jaar gaan we weer spannende bieren verzinnen, ook voor de volgende editie van dit prachtfestival!

 

Op 12 december 2017 kwam een delegatie van Hoogeveen's stedenband partner Martin (Slowakije) op bezoek in de brouwerij.

Met het nodige tolkwerk werd het Engels in het Slowaaks vertaald, wat prima ging. De delegatie vanuit Slowakije was aangevuld met vertegenwoordigers van de Stichting Stedenband Hoogeveen Martin en met wethouder Giethoorn namens de gemeente Hoogeveen.

stedenbandproeverij 04

 

Er werd informatie gedeeld voor een nog op te richten brouwerij in Martin, en er werd natuurlijk bier geproefd.

stedenbandproeverij 01

Het was een gezellige bijeenkomst in een winters Hoogeveen. Het leek al kerst!

 

Ook dit jaar openden we enkele zaterdagmiddagen de deuren van de brouwerij tijdens de zomermaanden voor een vrije inloop.

 

kijkje in de brouwerij 15 07 2017 01

Op 15 juli maakte Marion uit Den Haag deze foto aan de bar. Het was bar gezellig!

 

 

De week van het Nederlandse Bier werd ook dit jaar weer afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen waarbij vele brouwerijen in Nederland hun deuren voor het publiek openden.

open dag 21 05 2017 01

Ook wij deden, inmiddels voor de derde keer, hieraan mee.

De brouwer gaf uitleg over het brouwproces, en er waren speciale bieren op de tap en van de bierpomp, waaronder ook die niet in de slijterij of horeca verkrijgbaar zijn. Ook was er de gelegenheid bier aan te schaffen voor thuis, evenals ons nieuwe bedrukte bierglas om het speciaalbier in te degusteren.

Nieuw was ons fraai bedrukt T-shirt en de Jonge Beer Bierbal voor in bad!

 open dag 21 05 2017 03

Op de Heerlijke Markt kon men genieten van ambachtelijke producten uit de regio. Zorgboerderij de Naoberhoeve uit Echten had kaas en worst van eigen bedrijf meegenomen en liet er royaal van proeven, Embrace the World had heerlijke hakhoning en aanverwante producten mee, Wij'ngaard uit Tiendeveen liet de gasten genieten van eigen wijn en jam, en Hoeve Sonneclaer had heerlijk ijs op deze zonnige dag, waaronder een nieuwe creatie met ons Broen Weyte bier bereid! Vorig jaar hadden we ons eerste bierijs met Eridaan, zie daarvoor de speciale pagina.

open dag 21 05 2017 02

Het was een gezellige Open Dag met veel gasten die genoten van al het lekkers en de ontspannen sfeer.

 open dag 21 05 2017 04

 

 

Burgemeester Karel Loohuis opende onze brouwerij op donderdag 21 mei 2015 door de deur te openen met de sleutel die hij aangereikt had gekregen van Phae van Laake, de kleindochter van het brouwersechtpaar.

 

De burgemeester, die zelf ook een liefhebber is van speciaalbier, gaf in zijn teospraak aan blij te zijn dat Hoogeveen nu ook eindelijk weer een eigen brouwerij heeft.

 

 

Na binnenkomst tapte de burgemeester een eerste biertje en genoot zichtbaar van het resultaat van de maandenlange verbouwingswerkzaamheden.

 

 

RTV Drenthe maakte eerder die dag een reportage in de brouwerij:

 

 

 

 

Subcategorieën

Hier vindt u bieren van ons die niet meer in productie zijn.