• Header_4
  • Header_5
  • Header_6
  • Header_7
  • Header_8
  • Header_9

nederlandse brouwerijdagen

Dit jaar werd voor de vijfde keer de Week van het Nederlandse Bier georganiseerd door de hele landelijke branche. Het laatste weekend stond wederom in het teken van de Nederlandse Brouwerij Dagen, waarin vele brouwerijen hun deuren openden om het publiek een kijkje in de keuken van de brouwer te gunnen.

Wij deden voor de tweede keer mee en openden de deuren op zondagmiddag 29 mei.

jonge beer open brouwerijdag 2016 4

We tapten er ons jubileumbier, een Dry-hopped Blond, onze nieuwe Eridaan, een eenmalige Dry Red Ale en natuurlijk ook onze HobBlont en Humber.. Ook kon men een proeverijtje van 4 verschillende bieren van ons proeven om kennis te maken met de uiteenlopende smaken. En natuurlijk konden de gasten van de brouwer uitleg krijgen over zijn bier en het brouwproces.

jonge beer open brouwerijdag 2016 1

 

(H)Eerlijke Markt

jonge beer open brouwerijdag 2016 5

Ook was er een kleine markt met fairtrade artikelen van Embrace the World , biologische huisgemaakte pesto's en kaas van zorgboerderij de Naoberhoeve uit Echten, ambachtelijk ijs van Hoeve Sonneclaer uit Fluitenberg met tevens Bier-IJs met Eridaan, en regionale "mien stroopwafels" die ter plekke worden gebakken. Zij verkocht ook droge worst en hakhoning. Ook imkervereniging "De Heidebloem" was met een stand vertegenwoordigd, en had de eerste koolzaadhoning van dit jaar meegenomen!

jonge beer open brouwerijdag 2016 2

Al het lekkers liet zich goed combineren met onze speciaalbieren, elk bier is anders en combineert goed met een bijzonder product.

jonge beer open brouwerijdag 2016 3

Het was een zeer geslaagde middag, die druk werd bezocht. Het was zo druk dat het regelmatig wachten was om de keel te kunnen smeren. Gelukkig was iedereen goed gemutst, zodat ook alle standhouders na afloop konden spreken van een zeer geslaagde Heerlijk Markt!

 jonge beer open brouwerijdag 2016 6

 

Hieronder nog even een gefilmde impressie van de Open Brouwerijdag van 2015: